Zamjenik Ljubić sudjelovao na Regionalnoj konferenciji Međimurske županije

U organizaciji Međimurske županije, Poslovnog dnevnika i Hrvatske zajednice županija u utorak, 16. listopada u Termama Sveti Martin održana je Regionalna konferencija Međimurske županije – Poslovni uzlet 2018. kojoj je prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Konferencija je započela pozdravnim govorima glavnog urednika Poslovnog dnevnika Vladimira Niševića, načelnika Općine Sveti Martin Dražena Crnčeca, međimurskog župana Matije Posavca te ministra uprave Lovre Kuščevića. Zatim je održan intervju s ministrom, kao i prezentacija „Ulaganja Međimurske županije u ključna područja razvoja“ te dvije panel rasprave: tribina župana središnje i sjeverozapadne Hrvatske i “Razvoj i perspektive turizma  u  Međimurskoj županiji s naglaskom na privlačenje EU sredstava“.

Zamjenik Ljubić na tribini župana središnje i sjeverozapadne Hrvatske predstavio je glavne projekte, ali i izazove s kojima se susreće Koprivničko-križevačka županija, a svoja su iskustva predstavili i varaždinski župan Radimir Čačić, međimurski župan Matija Posavec, zamjenica krapinsko-zagorskog župana Jasna Petek i zamjenik bjelovarsko-bilogorskog župana Neven Alić, dok je raspravu moderirao urednik Nišević. Razgovaralo se i o ulozi županija u povlačenju EU sredstava, novoj nacionalnoj razvojnoj strategiji i reformi javne uprave, turističkim potencijalima te problemima s nedostatkom radne snage.

Ministar Kuščević naglasio je kako jedinice lokalne i regionalne samouprave moraju surađivati i razmjenjivati iskustva te je predstavio aktualne i planirane projekte u Ministarstvu, a cijela je konferencija imala za cilj povezivanje i razmjenu iskustava sjevernih županija.

Služba ureda župana