Zamjenik Ljubić sudjelovao na proslavi 80. godišnjice Dobrovoljnog vatrogasnog društva Glogovnica

Dobrovoljno vatrogasno društvo Glogovnica u subotu 24. kolovoza je obilježilo 80. godišnjicu postojanja, a svečanoj sjednici društva  je prisustvovao i zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je slavljenicima čestitao rođendan napomenuvši kako su vatrogasci okosnica društvenog života u malim sredinama.

„Vatrogastvo je poziv koji se nosi u srcu,  a posebno veseli što vaše mjesto ima i pomladak te će na taj način i društvo imati budućnost. Kao načelnik županijskog Stožera civilne zaštite dobro znam koliko se civilna zaštita oslanja na vatrogasce i na GSS, te na ostale službe koje su profesionalne. Bez vas civilna zaštita ne može funkcionirati, jer su vatrogasci najobučeniji, najopremljeniji i najpripremljeniji pa nema vježbe niti događaja da vatrogasci ne sudjeluju“, kazao je zamjenik Ljubić.

Vatrogascima su čestitali i predstavnici vatrogasnih društava s područja županije, saborski zastupnik Branko Hrg te pročelnik za društvene djelatnosti Grada Križevaca Sandro Novosel koji su istaknuli važnost volontiranja u zajednici, pohvalili rad društva  te poželjeli mnogo uspjeha i daljnjem radu.

U sklopu proslave održana je i sveta misa u župnoj crkvi Uznesenja BDM u Glogovnici te su dodijeljena odlikovanja i priznanja partnerima i prijateljima DVD-a Glogovnica.

Izvor fotografija: prigorski.hr

Služba ureda župana