Zamjenik Ljubić sudjelovao na proslavi 21. godišnjice postojanja koprivničkog ogranka  Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata

Koprivnički ogranak Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata u subotu 29. lipnja  svečano je proslavio 21. godišnjicu postojanja. Obilježavanje godišnjice započelo je biciklijadom od Gole do Koprivnice, nakon čega su položeni vijenci i zapaljene svijeće kod Spomenika hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata na Florijanskom trgu te je služena sveta misa u Kapeli Svetog Florijana na kojoj je posvećena zastava koprivničkog ogranka UDVDR-a.

 Na svečanoj sjednici Udruge u Hotelu Podravina sudjelovao je i zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je u prigodnom govoru istaknuo kako je DVDR Podružnica Koprivničko-križevačke županije najbrojnija i najorganiziranija udruga u našoj županiji, a isto i ogranak Grada Koprivnice ima svoju težinu i dobru organiziranost i brojnost.

„Čestitam vam na očuvanju tekovina Domovinskog rata i njegovoj priči, kroz osnovnoškolska i srednjoškolska predavanja koja provodite za naše mlade naraštaje pa do organiziranja ovakvih događaja. Županija uvijek rado pomaže braniteljskim udrugama. Ove godine smo povećali sredstva za 20 posto i nadam se da ćemo i dalje ići u tom smjeru povećanja. Još jednom hvala vam na svemu što ste učinili za naš kraj”, kazao je zamjenik Ljubić.

Zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž, kojoj je pripala i čast da bude kuma posvećene zastave, zahvalila je svim braniteljima na nesebičnoj žrtvi zbog koje je ostvarena hrvatska sloboda.

Ovaj dan nam je prilika da se podsjetimo i nikada ne zaboravimo na ono što ste prošli tijekom Domovinskog rata, da vam zahvalimo na svemu što ste učinili za našu državu i naš grad. Vaše današnje zajedništvo treba biti svijetli primjer mladima za budućnost, kako se vole i poštuju domovina i grad te kako se žrtvuje za njih kada je to potrebno“, naglasila je zamjenica Ostriž.

Okupljenima su se obratili i predsjednik UDVDR-a ogranka Grada Koprivnice Zvonimir Prepelić i predsjednik UDVDR-a Podružnice Koprivničko-križevačke županije Siniša Pavlović koji su se prisjetili okolnosti iz prvih dana borbe za hrvatsku neovisnost te zahvalili svima koji su darovali svoj život za slobodu budućih generacija.

Služba ureda župana