Zamjenik Ljubić sudjelovao na obilježavanju 40. obljetnice koprivničke bibliobusne službe i 10. obljetnice križevačke bibliobusne službe

U prostorijama koprivničke Knjižnice i čitaonice Fran Galović danas je održana 37. skupština Društva knjižničara Bilogore, Podravine i Kalničkog prigorja povodom obilježavanje 40. obljetnice koprivničke bibliobusne službe i 10. obljetnice križevačke bibliobusne službe. Stručnom skupu su uz ravnatelje knjižnica i knjižničare s područja Koprivničko-križevačke županije prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić sa suradnicima, u ime Grada Koprivnice Ana Mlinarić te akademik Dragutin Feletar.

Nakon uvodnih riječi ravnateljice koprivničke Knjižnice Dijane Sabolović Krajina, stručnom skupu se obratio zamjenik Ljubić koji je, uz čestitku na obljetnicama, istaknuo važnost knjižnica i brojnih inkluzivnih usluga koje njihovi djelatnici pružaju korisnicima te je osobito naglasio značaj bibliobusne službe za žitelje županije.  Kako je kazao, zbog velikog truda knjižničara u svakom kutku županije stanovnicima je dostupna knjižnična građa svih kategorija, a s obzirom da je nekima od njih to jedini izvor informacija to još više daje na značaju važnosti službe.

Prisutnima su se obratili i akademik Dragutin Feletar te pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Koprivnice Ana Mlinarić koji su uz čestitke istaknuli važnost knjižnica u obrazovanju stanovništva, posebice onih koji žive u ruralnim područjima.

Pokrovitelj stručnog skupa pod nazivom „Inkluzivne knjižnične usluge putujućih knjižnica“  je Koprivničko-križevačka županija koja je prije deset godina prepoznala i podržala planove širenja županijske knjižnične mreže putem pokretnih knjižnica  te već cijelo desetljeće pruža znatnu financijsku podršku radu oba županijska bibliobusa. Danas u Koprivničko-križevačkoj županiji stanovnici svih općina imaju mogućnost korištenja knjižničnih usluga, a većina njih upravo putem bibliobusa.

Skup je okupio knjižničare s područja Bilogore, Podravine i Kalničkog prigorja koji su izlagali teme vezane za inkluzivine knjižnične usluge, a ispred knjižnice je održan i Festival bibliobusa iz Koprivnice, Križevaca i Čakovca koji su bili dostupni za posjet i razgledavanje svim zainteresiranima.

Služba ureda župana