Zamjenik Ljubić prisustvovao 12. Nacionalnom susret udomiteljskih obitelji Hrvatske

U organizaciji Foruma za kvalitetno udomiteljstvo djece- udomitelji za djecu u Đurđevcu je u subotu 31. kolovoza održan 12. Nacionalni susret udomiteljskih obitelji Hrvatske koji  su podržali Koprivničko-križevačka županija, Grad Đurđevac te Ured UNICEF-a u Hrvatskoj.

U ime Koprivničko-križevačke županije susretu je prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je tom prilikom u prigodnom govoru zahvalio svima koji sudjeluju na susretu i prenose dragocjena iskustva te istaknuo kako je Koprivničko-križevačka županija poznata po velikom broju udomitelja i dobrom sustavu socijalne skrbi.

Prisutnima su se obratili i ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Vesna Bedeković, domaćini saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća grada Đurđevca Željko Lacković i gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči, saborska zastupnica Ines Strenja te predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku Regina M. Castillo.

Nacionalni susret udomiteljskih obitelji organizira Forum za kvalitetno udomiteljstvo djece- udomitelji za djecu Susret je održan u sklopu programa Poticajno okruženje za razvoj udomiteljstva koji financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a tema 12.nacionalnog susreta bila je „Moj put kroz udomiteljstvo“.

Tijekom susreta mladi u udomiteljstvu pred izlaskom iz sustava socijalne skrbi udomiteljima i ostalim posjetiteljima uputili su poruke o tome što za njih znači udomiteljstvo te kako ono izgleda iz njihove perspektive.

Izvor fotografija: prigorski.hr

Služba ureda župana