Zamjenik Ljubić sastao se s predstavnikom Hrvatskih voda na temu mjera obrane od poplava

Zamjenik župana i načelnik Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić sastao se s voditeljem Vodnogospodarske ispostave za mali sliv “Bistra” Đurđevac Josipom Fučekom kako bi razgovarali o mjerama obrane od poplava i situaciji na terenu. Sastanku su prisustvovali i voditelj Službe civilne zaštite Koprivnica Miroslav Blažotić te referent za poslove zaštite i spašavanja Krešimir Škvorc.

Voditelj Fuček predstavio je glavne aktivnosti u proteklom razdoblju, podsjetivši na velike poplave koje su područje županije zahvatile 2014. godine kada se učinkovitom reakcijom žurnih službi uspjelo izbjeći veće materijalne štete i tragedije. Operativno upravljanje rizicima od poplava i neposredna provedba mjera obrane od poplava utvrđeni su Državnim planom obrane od poplava, koji donosi Vlada RH, i Glavnim provedbenim planom obrane od poplava koji donose  Hrvatske vode. Što se tiče planova za iduću godinu, spomenuta je Općina Molve i sanacija nasipa, retencija u naselju Reka koja je u fazi idejnog projekta te pristupne rampe za čamce. Također je naglašena važnost dobre komunikacije između žurnih službi.

Voditelj Fuček govorio je i o programu redovitog održavanja kanala i nasipa, dodavši kako je nužno odraditi preventivne aktivnosti, posebno u suradnji s predstavnicima žurnih službi i načelnicima općina, kako bi obrana od mogućih poplava bila što uspješnija.

Zamjenik Ljubić zahvalio je Hrvatskim vodama na odličnoj suradnji te je pohvalio sve žurbe službe koje daju izniman doprinos sustavu civilne zaštite.

 

Služba ureda župana