Zamjenik Ljubić sastao se s književnicom Božicom Jelušić

Zamjenik župana Ratimir Ljubić u srijedu, 6. ožujka sastao se s književnicom i dobitnicom Nagrade za životno djelo Koprivničko-križevačke županije Božicom Jelušić koja mu je predstavila svoj 56. naslov – knjigu „Dravom i Prekodravljem“.

Kao što je pojasnila autorica, knjiga se sastoji od tekstova koji su pisani unutar 30 godina, a posvećeni su rijeci Dravi i njezinom utjecaju na život ljudi. Knjiga daje argumente zašto se taj biološki najrazličitiji dio Drave treba očuvati, a ima i edukativni karakter koji će, prije svega, biti od velike koristi učenicima i svima koji žele znati nešto više o ovoj rijeci. Uz to što je književnica, Božica je i kvalificirani edukator i predsjednica Ekološkog društva Đurđevac, najstarijeg ekološkog društva na ovom prostoru, osnovanog 1989. godine, te knjiga tako ima dvostruku vrijednost – literarnu i ekološko-edukativnu.

Zamjenik Ljubić uputio je zahvale književnici Jelušić na svemu što radi za očuvanje jednog od naših najvećih prirodnih bogatstava – rijeke Drave te je poručio kako će joj Županija dati podršku u promociji ove važne knjige, i to već povodom Dana Županije.

Služba ureda župana