Zamjenik Ljubić sa suradnicima obišao radove na osnovnoj školi u Hlebinama

Zamjenik župana Ratimir Ljubić i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek u sklopu obilaska školskih ustanova na području županije, u srijedu 28. kolovoza su posjetili Područnu školu Josipa Generalića Hlebine koja djeluje u sastavu Osnovne škole „Fran Koncelak“ Drnje. Tom prilikom susreli su se s načelnicom Općine Božicom Trnski i njenim zamjenikom Anđelkom Belecom koji su ih izvijestili o netom završenim radovima zamjene stolarije na školskoj zgradi. Ukupna vrijednost radova, kazala je općinska načelnica,  iznosi oko 55 tisuća kuna, a sredstva su osigurana prodajom zgrade i zemljišta bivše škole u Gabajevoj Gredi te iz općinskog proračuna.

Zamjenik Ljubić izrazio je zadovoljstvo što se Općina založila za poboljšanje materijalnih uvjeta za svoje učenike i nastavnike te napomenuo kako se na području Koprivničko-križevačke županije trenutno provode radovi u više škola kako bi školarce u novoj školskoj godini dočekao još veći standard.

„Drago nam je vidjeti kako Općina brine o svojoj budućnosti ulažući u obrazovanje i školsku infrastrukturu. Vjerujem kako će bolji standard i materijalni uvjeti doprinijeti još boljim rezultatima vaših učenika. Znam da imate mnogo planova za daljnju obnovu zgrade, a u tome će vas sigurno podržati i Županija u okviru svojih mogućnosti“, kazao je zamjenik Ljubić.

Koprivničko-križevačka županija kontinuirano ulaže u školsku infrastrukturu, u cilju poboljšanja materijalnih uvjeta, a u drugom dijelu 2019. godine realizirani su ili realizaciju čekaju projekti rekonstrukcija krovišta u Osnovnoj školi Koprivnički Bregi, zamjena krovišta na PŠ Kutnjak i PŠ Veliki Otok koje su u sastavu OŠ Legrad, zamjena dijela stolarije na školi i rekonstrukcija krovišta u Osnovnoj školi Sveti Petar Orehovec, rekonstrukcija krovišta nad dvoranom i zamjena sportskog poda u dvorani OŠ Sidonije Rubido Erdody Gornja Rijeka, zamjena dijela stolarije na PŠ Koprivnički Ivanec (OŠ Koprivnički Ivanec), OŠ Kalnik, PŠ Crnec (OŠ Ferdinandovac) i PŠ Medvedička (OŠ Molve).

Osim toga s ciljem daljnjeg osuvremenjivanja nastavnog procesa, Županija će i u 2019. godini nabaviti vrijednu informatičku opremu za osnovne i srednje škole, kao i školski namještaj, čime će se značajno poboljšati materijalni standard u školama.

Služba ureda župana