Zamjenik Ljubić prisustvovao vježbi evakuacije i spašavanja u COOR-u Podravsko sunce

Djelatnici i polaznici koprivničkog Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce te djelatnici JVP-a Grada Koprivnice, Službe civilne zaštite Koprivnica, Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko križevačke županije, PU Koprivničko-križevačke i HGSS Stanice Koprivnica proveli su vježbu evakuacije i spašavanja uslijed pojave prirodne nepogode, u ovom slučaju potresa.

Cilj vježbe bio je provjera Plana evakuacije i spašavanja, operativne spremnosti i mobilnosti žurnih službi i operativnih snaga sustava civilne zaštite, provjera suradnje službi na terenu u kriznim situacijama uključenih u akciju pozivom od stožera ZIS i prema Planu evakuacije i spašavanja COOR Podravsko sunce.

Prikazu vježbe prisustvovao je zamjenik župana Ratimir Ljubić, a uime Grada Koprivnice gradonačelnik Mišel Jakšić i zamjenica Ksenija Ostriž.

Tijek vježbe:

  • Oko 10,00 sati došlo je do podrhtavanja tla
  • Ravnateljica Centra izdaje zapovijed domaćici za zadatak trenutnog davanja znaka za uzbunu i početak evakuacije i spašavanja.
  • Voditelj računovodstva telefonom obavještava Centar 112
  • Domar Alen Stipić isključuje električne i plinske instalacije.
  • Rehabilitatori, odgojiteljice, radni terapeuti, pomoćnici u nastavi, spremačice i kuhari izvode polaznike na zborno mjesto.
  • Polaznici i zaposlenici se skupljaju na zbornom mjestu ( južna strana zgrade – kod jarbola za zastave)
  • Po prijemu dojave o potresu u COOR Podravsko sunce dežurni djelatnici ŽC 112 Koprivnica uzbunjuju postrojbu JVP Grada Koprivnica, PU koprivničko-križevačku. Pod pretpostavkom da ima povrijeđenih, te je iste potrebno spašavati iz zarušenog objekta obavještavaju Zavod za hitnu medicinu KKŽ, GD Crvenog križa Koprivnica i HGSS – Stanicu Koprivnica. Dolaskom na mjesto intervencije djelatnici JVP Grada Koprivnice vrše izviđanje, upoznaju se sa situacijom, ulaze u prostor kotlovnice i školski prostor, pomažu spašavanju, gdje ih preuzima ekipa CK ( po potrebi se zove hitna medicinska pomoć ) i Hitne službe
  • HGSS spušta ozlijeđenog iz gornjih prostorija škole pomoću tirolske prečnice
  • ravnateljica o događaju izvještavaju načelnicu Stožera civilne zaštite Grada Koprivnice

 

Služba ureda župana

Fotografije: Grad Koprivnica