Zamjenik Ljubić prisustvovao tribini „Rana intervencija – što znači za našu lokalnu zajednicu?“

Centar za promicanje zdravog razvoja djece, mladih i obitelji “VRTULJAK” iz Križevaca organizirao je tribinu pod nazivom „Rana intervencija – što znači za našu lokalnu zajednicu?“ u Gradskoj knjižnici Franjo Marković u Križevcima, kojoj je prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Tribinu su vodile Helena Strsoglavec, SI pedagog i praktičarka rane intervencije, Maja Krušić, logoped i praktičarka rane intervencije, te Silvija Pucko, izvršna direktorica Međimurske udruge za ranu intervenciju u djetinjstvu MURID te edukacijska rehabilitatorica i specijalistica rane intervencije.

Naglasak je bio na prepoznavanju važnosti uloge rane intervencije kod djece s teškoćama u razvoju, ulozi roditelja, stručnjaka i drugih osoba u tom sustavu, načinima osiguravanja održivosti, odnosno financiranja te umrežavanju svih relevantnih dionika u tom procesu.

Zamjenik Ljubić zahvalio je okupljenima na svemu što rade za dobrobit djece s teškoćama u razvoju i njihovih roditelja, posebno u tom dijelu rane intervencije od koje se tek očekuje puni zamah na ovom području te je dodao kako je Županija na raspolaganju za suradnju te svu potrebnu pomoć i podršku.

Uime Grada Križevaca tribini je prisustvovao gradonačelnik Mario Rajn.

Tribina je održana u sklopu projekta „Centar stabilne podrške“ u okviru poziva „Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – FAZA 1“ financiranog 100% od strane ESF. Korisnik projekta je Međimurska udruga za ranu intervenciju u djetinjstvu, a projektni partneri su Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica, V. osnovna škola Bjelovar i Centar za promicanje zdravog razvoja djece, mladih i obitelji „VRTULJAK“ iz Križevaca.

Služba ureda župana