Zamjenik Ljubić prisustvovao svečanoj promociji studenata Visokoga gospodarskog učilišta u Križevcima

U petak, 20. prosinca  održana je svečana promocija studenata stručnog i specijalističkih diplomskih stručnih studija Visokoga gospodarskog učilišta u Križevcima.  Na početku svečanosti okupljene diplomante je pozdravila dekanica Marijana Ivanek-Martinčić istaknuvši svoj ponos uspjehom studenata i uputivši iskrene čestitke na završetku studija.

Čestitkama se ispred Koprivničko-križevačke županije pridružio i zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je naglasio važnost stjecanja status akademske titule te zaželio diplomantima da što prije pronađu zaposlenje u kojem će korisitit znanja koja su stekli tijekom studija.

Visoko gospodarsko učilište u Križevcima osnovano je 1998. Uredbom Vlade Republike Hrvatske kao samostalno javno visoko učilište. U ovom su Učilištu osnovane prve stručne postaje i znanstveni zavodi iz područja poljoprivrede, napisani su i objavljeni prvi udžbenici na hrvatskom jeziku, pokrenut je prvi znanstveni časopis iz područja poljoprivrede pa se ono s pravom smatra kolijevkom poljoprivrednog obrazovanja, struke i znanosti u Hrvatskoj.

Izvor fotografija: prigorski.hr

Služba ureda župana