Zamjenik Ljubić prisustvovao sastanku o mikrofinanciranju malog i srednjeg poduzetništva

U prostorijama PORA-e Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije u ponedjeljak 2. rujna održan je 7. sastanak lokalnih dionika u okviru provedbe projekta „ATM for SME’s – Pristup mikrofinanciranju za malo i srednje poduzetništvo“. Sastanku su prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić i PORA-e te predstavnici Grada Koprivnice, županijske Obrtničke komore, HZZ PU Križevci, HGK ŽK Koprivnica, KPC d.o.o. i Enter d.o.o.

Ravnateljica PORA-e Melita Birčić je na početku sastanka predstavila projekt nakon čega je voditeljica projekta Maja Belković Došen prisutnima prezentirala desetak mjera iz Regionalnog akcijskog plana, koje su prepoznate kao nužne za razvoj i poboljšanje potpore malim i srednjim poduzećima na području Koprivničko-križevačke županije.

Projekt je odobren u okviru programa suradnje INTERREG EUROPE i financiran je od strane Europskog fonda za regionalni razvoj u ukupnoj vrijednosti 1,6 milijuna eura, a uz PORA-u i vodećeg partnera Fejér Enterprise Agency iz Mađarske, u projektu još sudjeluju Ministarstvo za nacionalno gospodarstvo iz Mađarske, Europski poslovni inovacijski centar Burgos (CEEIBurgos) iz Španjolske, KIZ SINNOVA tvrtka za društvene inovacije iz Njemačke, Zaklada za razvoj poduzetništva županije Zala iz Mađarske, Autonomna regija Sardinije iz Italije, Mikrofinanciranje Norveška, Świętokrzyskie Region – Marshal Ured Świętokrzyskie regije iz Poljske te Europska mreža za mikrofinanciranje iz Belgije.

Služba ureda župana