Zamjenik Ljubić prisustvovao prijateljskim susretima malih škola „Školsko zvono“

Područna škola Bakovčica u petak, 28. rujna organizirala je manifestaciju “Školsko zvono – susreti prijateljstva“ kojoj je prisustvovao i zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Riječ je o susretima malih škola, a ove su se godine odazvali Područna škola Lepa Ves iz Krapinsko-zagorske županije i Područna škola Veliki Poganac, uz domaćina Područnu školu Bakovčica.

Mališani i njihovi učitelji, predvođeni učiteljem iz Bakovčice Radovanom Kneževiće, prvo su održali zajednički program prijateljstva, a zatim je dječji pjesnik Josip Petrlić Pjer recitirao nekoliko pjesama u sklopu recitala „Domoljublje i trublje“. Zatim se krenulo u posjet tvrtki Podravka i Podravkinom muzeju prehrane pa se krenulo na razgledavanje Koprivnice pod stručnim pratnjom profesorice povijesti Lidije Vranar.

Zamjenik Ljubić gostima je predstavio osnovne informacije o Koprivničko-križevačkoj županiji, primjerice njezin geografski smještaj, demografske karakteristike i gospodarstvo, a najzanimljivije im je bilo slušati o brojnim manifestacijama i prirodnim i kulturnim posebnostima.

Veselo je druženje završeno korisnom edukacijom o radu vatrogasaca koju su održali predstavnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Bakovčica, a zatim su održane vatrogasne igre za sve učenike.

Služba ureda župana