Zamjenik Ljubić prisustvovao otvorenju nadograđenog dijela vrtića u Koprivničkim Bregima

U sklopu programa obilježavanja Dana Općine u Koprivničkim Bregima u ponedjeljak 19. kolovoza svečano je otvoren  nadograđen dio objekta područnog  dječjeg vrtića „Potočić“ koji djeluje u sastavu dječjeg vrtića „Vrapčić“ iz Drnja. Otvorenju vrtića koji je razveselio mališane i njihove roditelje prisustvovao je i zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je u prigodnom govoru  naglasio važnost investicija u predškolski i školski odgoj koje su u vrijeme demografskih poteškoća najveća garancija života i daljnjeg razvoja općina na području Koprivničko-križevačke županije i cijele Hrvatske.

„Ovakve su investicije pokazatelj kako na najbolji mogući način možemo pomoći mladim obiteljima da ostanu ovdje živjeti i stoga vam svima u ime Koprivničko-križevačke županije čestitam na realizaciji ovog vrijednog projekta. Veseli što je mnogo mladih prepoznalo Koprivničke Brege kao mjesto gdje će graditi svoju budućnost, a moderan vrtić i škola sa sportskom dvoranom  odličan su dodatni poticaj. Želim vam uspješan rad te da kroz što kraće vrijeme naraste potreba za povećanjem kapaciteta vrtića“, kazao je zamjenik Ljubić čestitavši prisutnim roditeljima i uzvanicima Dan Općine.   

Načelnik Općine Koprivnički Bregi Mario Hudić podsjetio je prisutne na dosadašnje investicije u odgojno-obrazovnu infrastrukturu na području općine te je izrazio zadovoljstvo što je projekt nadogradnje realiziran u kratkom vremenskom okviru.

„Dječji vrtić u Koprivničkim Bregima djeluje već šestu godinu i ponosni smo što smo mladim roditeljima osigurali adekvatne uvjete za njihovu djecu. Hvala svima koji su pridonijeli, a posebno našim djelatnicama koje se svakodnevno brinu za naše najmlađe. Nastavit ćemo s ulaganjima kako bi standard života u svim segmentima na području općine i dalje bio na visokoj razini“, istaknuo je Hudić.

Čestitkama se pridružila i ravnateljica Osnovne škole Koprivnički Bregi Karolina Vidović izrazivši nadu da će se ulaganja u školsku infrastrukturu nastaviti i u idućem razdoblju.

„S radošću čekamo vrtićarce da nam se, kada dovoljno porastu, priključe u školu i postanu naši učenici. Isto tako otvoreni smo za sve roditeljske sugestije i ukoliko postoje ideje kako možemo zajednički još unaprijediti školu sa zadovoljstvom ćemo to učiniti“, rekla je ravnateljica Vidović te zahvalila Koprivničko-križevačkoj županiji na pomoći koju kao osnivač škole pruža svih ovih godina.

Nakon svečanog otvorenja i programa koji su za roditelje i uzvanike pripremili polaznici vrtića, upriličen je i prigodan domjenak s tradicionalnim bregovskim slasticama, a mještani su uz vodstvo ravnateljice škole i voditeljice vrtića Sofije Krapinec imali priliku razgledati vrtić, školu i školsku dvoranu.

Služba ureda župana