Zamjenik Ljubić prisustvovao otvorenju izložbe Okrhak memorije II

U subotu, 5. rujna u  Kulturnom centru prim. dr. Krešimir Švarc u Koprivnici je otvorena izložba Gordane Špoljar Andrašić „Okrhak memorije II“ kojoj je prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić. Izložba je otvorena  povodom Europskog dana židovske kulture i obuhvaća seriju crteža djevojčica ‘Izgubljeno/a u vremenu’.

Slike i crteži proširuju se u ambijent uz pomoć in situ instalacija i zvučnog zapisa koji su također dio iste teme, istog narativa. Izložba predstavlja autoričino istraživanje vlastitog identiteta i smisla postojanja te varljivosti sjećanja, kako osobnog, tako i kolektivnog. Ovom se izložbom osobito posvetila temi djetinjstva i djevojaštva u kojima vidi početke naših potraga za vlastitim identitetom, ali se istovremeno bavi i univerzalnom temom traume i kolektivnog sjećanja, stoji u tekstu kustosice Tanje Špoljar.

Izložbi koja ostaje otvorena do 20. rujna, su uz prijatelje i uzvanike prisustvovali i gradonačelnik Mišel Jakšić sa zamjenicom Ksenijom Ostriž te ispred Židovske općine Koprivnica Sanja Švarc Janjanin.

Izvor fotografija: epodravina.hr

Služba ureda župana