Zamjenik Ljubić prisustvovao online konferenciji  „Europski tjedan strukovnih vještina u Strukovnoj školi Đurđevac“

U ponedjeljak, 7.prosinca održana je online konferencija  „Europski tjedan strukovnih vještina u Strukovnoj školi Đurđevac“ kojoj je u ime osnivača  prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić. Konferencijom je Strukovna škola Đurđevac promovirala najznačajnije radove i praktične vještine učenika te trenutno aktivne projekte koji doprinose razvoju strukovnih vještina učenika i unaprjeđenju kvalitete strukovnog obrazovanja i osposobljavanja. Sudionicima se uvodno obratio ravnatelj škole Darko Špoljar koji je zahvalio svima koji doprinose kako bi škola postizala sjajne rezultate te Županiji koja kao osnivač brine i pomaže u daljnjem razvoju.  „Drago nam je da možemo pokazati ono što smo radili tijekom godine unatoč epidemiološkim okolnostima. Zahvaljujem svima na iskazanom entuzijazmu, a posebno nastavnicima i učenicima koji su pokazali kreativnost, našim partnerima i sponzorima te Županiji koja nas prati u svim našim aktivnostima i stvara najbolje uvjete za rad“, istaknuo je ravnatelj Špoljar.

Zamjenik Ljubić je uz čestitke na uspješnim projektima naglasio važnost koju strukovna zanimanja imaju u cjelokupnom sustavu srednjoškolskog obrazovanja te kako je konferencija dokaz da uz stvaranje materijalnih uvjeta Županija kontinuirano radi i na promociji strukovnih zanimanja u svim aspektima.

„Nema bolje promocije od konkretnih rezultata i uspješnih projekata koje ste ostvarili tijekom godine. Treba naglasiti kako strukovna zanimanja imaju izuzetno važno mjesto u sustavu obrazovanja te da naše škole pružaju kvalitetne programe kroz koje učenici stječu znanja i vještine te siguran posao nakon školovanja. Županija veliku pozornost posvećuje stvaranju najboljih uvjeta za naše učenike i nastavnike, pokrećemo projekte koji će unaprijediti strukovna zanimanja, a tu je najvažniji projekt županijskog Centra kompetentnosti kojim će se unaprijediti infrastruktura, nabaviti specijalizirana oprema i stvoriti novi kurikulum za  Obrtničku školu Koprivnica i Strukovnu školu Đurđevac. Riječ je o ulaganju od 60 milijuna kuna kojim će se stvoriti nova, moderna strukovna zanimanja, a učenici će novim znanjima i vještinama vrlo sigurno izaći na tržište rada i pronaći posao“, istaknuo je Ljubić te uputio čestitku svim učenicima i nastavnicima koji su sudjelovali na projektima.

Na konferenciji je uz Erasmus+ projekt kojeg je predstavio projektni koordinator Branko Pleadin, predstavljeno i solarno vozilo, rad učenika koji se školuju za zanimanje automehaničar. Riječ je o projektu koji su pod vodstvom nastavnika Mladena Paraga učenici izradili  za trku i izložbu SOELA 2021 u Sisku, a podršku su pružili glavni sponzori projekta tvrtke INA d.d. i RASCO.

 

 

Današnjoj konferenciji uz učenike i nastavnike, prisustvovali su i predstavnici Obrtničke komore KKŽ, PORA Regionalne agencije KKŽ, Obrtničke škole Koprivnica, Tehničke škole Sisak i Osnovne škole Ferdinandovac.

Izvor fotografija: KKŽ, Strukovna škola Đurđevac

Služba ureda župana