Zamjenik Ljubić posjetio Općinu Kloštar Podravski te održao sastanak s LAG-om „Podravina“

Zamjenik župana Ratimir Ljubić i ravnateljica PORA-e Razvojne agencije Podravine i Prigorja Melita Birčić sa suradnicima su posjetili Općinu Kloštar Podravski, kako bi održali radni sastanak s LAG-om „Podravina“, obišli škole na tom području te razgovarali o planovima i mogućnostima suradnje.

Radnom sastanku s LAG-om „Podravina“ prisustvovali su predsjednik LAG-a, ujedno i načelnik Općine Kloštar Podravski, Siniša Pavlović i voditeljica LAG-a Mihaela Lončar, a cilj je bio nastavak suradnje između LAG-a „Podravina“, Županije i PORA-e. Razgovaralo se o istraživanju načina poslovanja koji će korisnicima biti najprihvatljiviji te su definirane ciljane skupine kojima će pojedina institucija pristupati. Naglašena je važnost terenskog rada, a prioritet djelovanja stavljen je na povlačenje sredstava iz EU fondova kao i na kontinuirano informiranje i jačanje kapaciteta udruga.

Nakon razgovora o LAG-u, sastanku su se priključili ravnatelj OŠ Kloštar Podravski Mirko Šandrovčan i ostali suradnici, a sljedeća tema bilo je financiranje predškolskog odgoja u Općini. Načelnik je tom prilikom predstavio i projekt školske sportske dvorane koji je prijavljen na Podmjeru 7.4 Programa ruralnog razvoja RH, dok se ravnatelj osvrnuo na problematiku ulaganja u postojeće zgrade područnih škola u Kozarevcu i Prugovcu.

Dogovorena je daljnja suradnja te su se ravnatelj, zamjenik župana i ostali suradnici uputili u obilazak školskih prostora. Trenutno su u tijeku pripreme za novu školsku godinu, a prilikom razgovora o projektima zamjenik Ljubić podržao je inicijativu škole glede prekogranične suradnje s Mađarskom, kao i ostalih raspoloživih EU natječaja.

Služba ureda župana