Zamjenik Ljubić posjetio Javnu vatrogasnu postrojbu Đurđevac

U prostorijama Javne vatrogasne postrojbe Đurđevac danas je održan sastanak kojemu su prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić, županijski vatrogasni zapovjednik Zvonimir Habijan, v.d. ravnatelj-zapovjednik JVP Đurđevac Matija Markešić i gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči.

Županijski vatrogasni zapovjednik Habijan prezentirao je strukturu vatrogastva u Županiji koja se sastoji od 137 dobrovoljnih vatrogasnih društava na 3 vatrogasna područja. Važna je to činjenica koja se posebno dokazala u velikim poplavama koje su pogodile područje Županije prije nekoliko godina kada su veliki posao odradile upravo dobrovoljne snage istaknuo je Habijan.

Zapovjednik Markešić upoznao je zamjenika Ljubića sa strukturom i djelovanjem JVP-a Đurđevac te sa prostorijama i opremom kojom raspolažu, prihodima i rashodima, kao i brojem ljudi. Naime, Javna vatrogasna postrojba raspolaže sa ukupno 55 zaposlenih osoba i aktivno provodi obrazovanje profesionalnih vatrogasaca, a uz nabavku nove opreme također raspolaže i obnovljenim voznim parkom. Ono što uvelike pridonosi radu je činjenica brojnog članstva koje uključuje i 8 dobrovoljnih vatrogasnih društava iz 8 općina u sastavnu grada Đurđevca.

Zamjenik Ljubić osvrnuo se na vatrogasno članstvo koje je u Županiji uistinu brojno, kao i na potrebu da se u slučaju potrebe poduzimanja hitnih mjera treba omogućiti dobrovoljnim snagama da pridonose zajednici u dogovoru sa poslodavcima, koji bi im trebali omogućiti odlazak na krizna područja tijekom redovitog radnog vremena. Također, naglasio je važnost izrade protokola prema kojemu bi se olakšala komunikacija i angažiranost snaga u kriznim situacijama.

Služba ureda župana