Zamjenik Ljubić posjetio izložbu keramičkih skulptura Udruge Latica i Art centra Ješkovo

Udruga za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama „Latice“ danas je na Zrinskom trgu ispred galerije Mijo Kovačić održala promotivnu izložbu keramičkih skulptura koje su nastale u suradnji s Art centrom “Ješkovo”  i umjetničkim voditeljem Dragutinom Ciglarom.

Podršku članovima Udruge pružio je zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je u ime Koprivničko-križevačke županije preuzeo simboličan poklon nastao na radionicama keramike. Predsjednica Udruge Nevenka Fuchs zahvalila je Županiji na višegodišnjoj podršci uz želju da se dobra suradnja nastavi i tijekom narednih godina.

Zamjenik Ljubić je čestitao svim članovima udruge Latica na kreativnom radu i prekrasnim keramičkim skulpturama koje će, kako je kazao, oplemeniti domove i mjesta na kojima će biti izloženi. “Radovi su uistinu prekrasni, lijepo je vidjeti da ste na radionicama pod vodstvom Dragutina Ciglara savladali i razvili nove vještine. Županija će i dalje nastaviti s podrškom udruzi Latice, a i ove smo godine u sklopu sufinanciranje programa udruga osigurali novčana sredstva za vaša tri projekta. Veselimo se daljnjoj suradnji, možete računati na našu podršku”, naglasio je zamjenik Ljubić.

Međunarodno priznati umjetnik, kipar i osnivač Art centra “Ješkovo” Dragutin Ciglar demonstrirao je potom, uz pomoć mladog kipara Marka Lončara, dio procesa nastanka keramičkih radova kazavši kako je višegodišnja suradnja s Laticama kroz rad i učenje doprinijela boljoj spoznaji osobnosti svih sudionika radionica te razvila neraskidivo prijateljstvo koje će i u budućnosti rezultirati brojnim radovima.

Služba ureda župana