Zamjenik Ljubić podržao učenike Strukovne škole Đurđevac na reviji frizura i šminke

U prostorima Doma kulture Đurđevac u petak, 3. svibnja održana je revija frizura i šminke učenika Strukovne škole Đurđevac, koje je podržao zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Posljednje dvije godine, na inicijativu Županije i u suradnji s partnerima – školama, institucijama, gospodarstvenicima i jedinicama lokalne samouprave, održani su brojni sastanci i promotivne aktivnosti, a sve kako bi se mlade potaknulo na upis strukovnih zanimanja te kako bi se kreirao plan upisa u srednje škole prema potrebama županijskog gospodarstva.

Kao što je istaknuo zamjenik Ljubić, svrha toga je učenicima omogućiti da se školuju za zanimanja koja imaju budućnost na tržištu rada, a gospodarstvenicima dati potrebnu i kvalificiranu radnu snagu. Sljedećih mjeseci u planu su daljnji sastanci na temu kreiranja plana upisa u srednje škole i uvođenja novih zanimanja prema potrebama županijskog gospodarstva, a osim ravnatelja županijskih strukovnih škola prisustvuju im predstavnici županijske Obrtničke komore, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Križevci te Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Koprivnica, kao i gospodarstvenici

Županija je pokrenula i jedinstven projekt – portal promocije strukovnih zanimanja koji je namijenjen učenicima završnih razreda osnovnih škola, gdje se mogu na jednom mjestu dobiti sve potrebne informacije o zanimanjima, školama, praktičnoj nastavi i stipendijama, s naglaskom na deficitarna zanimanja.

Portal promocije strukovnih zanimanja možete vidjeti OVDJE.

Učenici frizerskog i kozmetičarskog usmjerenja Strukovne škole Đurđevac svojom su kreativnošću i vještinama oduševili publiku, a na organizaciji priredbe i uloženom trudu čestitao im je i ravnatelj škole Darko Špoljar. Modeli su u nekoliko izlazaka na pistu pokazali tradicionalne, svečane, cvjetne, ekstravagantne i retro frizure, kao i pripadajuću šminku.

Organizatori revije bili su Grad Đurđevac i gradska Turistička zajednica te Strukovna škola Đurđevac, uz podršku županijske Obrtničke komore i Udruženja obrtnika grada Đurđevca, a događanju su prisustvovali i tajnik županijske Obrtničke komore Božo Barać te gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči.

Služba ureda župana