Zamjenik Ljubić podržao projekt solarnog automobila koji su izradili učenici đurđevačke Strukovne škole

Zamjenik župana Ratimir Ljubić sa suradnicom u srijedu 5. lipnja posjetio je Strukovnu školu Đurđevac kako bi pružio podršku projektu solarnog automobila kojeg su u sklopu praktične nastave izradili učenici koji se školuju za zanimanja CNC operater, automehaničar, strojobravar i elektroničar mehaničar pod vodstvom nastavnika Mladena Paraga.

Solarni automobil „Silver rooster“izrađen je za natjecanje SOELA 2019 koja se održava u Sisku od 6.do 8.lipnja, a s njegovim performansama zamjenika su upoznali ravnatelj škole Darko Špoljar, učenici i mentor. Bila je to prilika da se vozilo i testira, a sudeći prema brzini i okretnosti koju je automobil pokazao đurđevačka ekipa će imati respektabilni natjecateljski bolid.

Zamjenik Ljubić je čestitao svima koji su sudjelovali u izgradnji solarnog automobila naglasivši kako je to pokazatelj da se u našim školama velika pozornost pridaje tehničkim znanjima i razvoju tehnologije te je poželio sreću ekipi na utrci u Sisku.  Dani Solarnih automobila je sedma utrka i najveća do sada u organizaciji Tehničke škole Sisak, a na njoj će se natjecati 27 ekipa srednjih škola i jedna ekipa s  Fakulteta elektrotehnike iz Osijeka.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: Strukovna škola Đurđevac