Zamjenik Ljubić podržao humanitarni obrtnički sajam IMPOK 2021.

U organizaciji Udruženja obrtnika Koprivnica danas je otvoren sajam obrtništva i poduzetništva s humanitarnim karakterom – IMPOK 2021. Sajam će se održati danas i sutra u parku kod Udruženja obrtnika, a sve prikupljene donacije su namijenjene obrtnicima stradalima u potresu na Baniji.

Sajam je posjetio i zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je organizatorima čestitao na ovoj hvalevrijednoj inicijativi te izlagačima poželio mnogo uspjeha u prezentaciji svojih proizvoda i usluga.

Predsjednik Udruženja obrtnika Koprivnica Darko Frankol napomenuo je kako je epidemija ugrozila brojne obrtnike te kako su ovakvi sajmovi dobra prilika da se ponovno uspostavi kontakt s kupcima, a uz to i pomogne kolegama. Prigodnim riječima obratile su se i zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž koja je istaknula kako na koprivničkom području djeluje gotovo 1000 obrtnika, dok je predsjednica Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Irena Kovačić naglasila važnost tradicije i održavanja sajmova koji su nekim obrtnicima jedina prilika da ponude svoje proizvode. Svoju zahvalu na pozivu i inicijativi da se pomogne stradalnicima s područja  Banije uputili su i predstavnici obrtnika iz Sisačko-moslavačke županije koji sudjeluju na sajmu.

Nakon službenog otvorenja, zamjenik Ljubić je razgledao sajam te porazgovarao i pružio podršku obrtnicima i izlagačima.

Spomenimo i kako su koprivnički obrtnici još 1984. godine među prvima pokrenuli obrtničko-gospodarski sajam IMPOK, koji je kratica za I (imenik) M (male) P (privrede) O (općine) K (Koprivnica).

U suradnji s Obrtničkom školom Koprivnica sutra će biti organizirana humanitarna prodaja hrane, a u svrhu donacija za Baniju ide i prihod od tombole. Većina izlagača dolazi iz sjeverne regije, a posjetitelje očekuju raznoliki proizvodi i bogata ugostiteljska ponuda.

Posjetite IMPOK i podržite naše obrtnike!

Služba ureda župana