Zamjenik Ljubić podržao aktivnosti programa Udruge „Latice“

Udruga za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama „Latice“ u četvrtak, 28. rujna održala je edukacijsko-keramičku radionicu u okviru trogodišnjeg programa „Budite nam podrška“, kojoj je prisustvovao i zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Zamjenik Ljubić Udruzi je čestitao na uspješnom provođenju ovog programa, ali i brojnih drugih, kojima brinu za djecu i odrasle s intelektualnim teškoćama i njihove obitelji, osiguravajući im adekvatnu pomoć. Obzirom na to da Županija i financijski podržava rad Udruge, dodao je kako će i nadalje biti na raspolaganju za sva pitanja.

Program „Budite nam podrška“ financiran je od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu, a prioritet je prevencija institucionalizacije i povećanje socijalnog uključivanja korisnika kroz aktivnosti koje pridonose  prevenciji institucionalizacije osoba s invaliditetom i većoj kvaliteti života. Osim radionica keramike, ostale aktivnosti su škola kuhanja, obrada vrta, komunikacijske, kreativne i kulturne radionice, radionice samozastupanja te glazbeno-plesne radionice, a aktivnosti se  provode 4 sata dnevno, pet dana u tjednu. U Program je izravno uključeno 30-tak osoba sa intelektualnim teškoćama starijim od 21 godine, 50-ak roditelja te 10 volontera, a partner je Centar za socijalnu skrb Koprivnica koji daje smjernice u provedbi i izvršenju aktivnosti.

Jedan od suradnika na programu je i Art centar Ješkovo, gdje je održana edukacijsko-keramička radionica pod stručnim vodstvom kipara Dragutina Ciglara, koja je prva od dvije radionice predviđene planom za 2017. godinu. Članovi Udruge tom su prilikom upoznati s načinom izrade i procesom nastanka predmeta od gline te su i sami izradili zanimljiva umjetnička djela, koja će biti uskoro predstavljena javnosti.

U listopadu započinje nova aktivnost u sklopu Programa, a to je uključivanje članova Udruge u glazbeno-plesne radionice i očuvanje tradicijske kulture.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: Udruga “Latice”