Zamjenik Ljubić otvorio Međunarodni znanstveni skup “Povijest okoliša rijeke Drave”

U prostorima HGK- Županijska komora Koprivnica danas, u petak 24. svibnja,  započeo je dvodnevni Međunarodni znanstveni skup “Povijest okoliša rijeke Drave” koji je okupio stručnjake iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Francuske koji će s raznih područja znanosti govoriti o povijesti okoliša rijeke Drave te aspektima koje nosi sadašnjost i budućnost. Skup je svečano otvorio zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je istaknuo važnost rijeke Drave za područje županije, ali i cijele Hrvatske.

„Izuzetno nam je bitno da se rijeka Drava sagleda sa znanstvenog aspekta jer ima neizmjernu važnost  zbog svoje ekološke vrijednosti  i turističkog značaja ne samo za našu županiju, već i cijelu Hrvatsku. Vrlo je bitno znati povijesne kontekste te očuvanje okoliša Drave kako bi njome znali pametno gospodariti  u turističkom i gospodarskom aspektu uz visoki standard zaštite i očuvanja okoliša. Ovaj znanstveni skup se nastavlja na sve projekte koje Županija provodi u revitalizaciji i popularizaciji rijeke Drave i počašćeni  smo što možemo dati svoj obol“, kazao je zamjenik Ljubić  te svima poželio uspješan skup i nove znanstvene spoznaje koje će pomoći  u očuvanju rijeke Drave.

U ime Organizacijskog odbora konferencije, obratio se izv. prof. dr. sc. Hrvoje Petrić  koji je istaknuo važnost skupa koji potiče multidisciplinaran pristup temi te naglasio kako je ponosan što će svoje radove i razmišljanja s javnosti podijeliti vrsni predavači i stručnjaci. Skupu se prigodnim riječima obratili i akademik Dragutin Feletar te predsjednica Povijesnog društva Koprivnica Lidija Vranar. Na međunarodnom znanstvenom skupu se obilježila i 35. godišnjica osnutka i rada Povijesnog društva Koprivnica, a tom je prilikom akademik Feletar uručio prigodan poklon dugogodišnjoj predsjednici Ružici Špoljar.

Znanstvenu konferenciju zajednički su organizirali Povijesno društvo Koprivnica, Društvo za hrvatsku ekonomsku povijest i ekohistoriju i Centar za komparativnohistorijske i interkulturalne studije Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu – ekohistorijski laboratorij, sufinanciran je od Koprivničko-križevačke županije i Saveza Alpe-Adria, a organizacijski je podržan od strane Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Koprivnica i Izdavačke kuće Meridijani d.o.o.

Služba ureda župana