Zamjenik Ljubić otvorio izložbu „Tijela oko nas“

U Muzeju grada Koprivnice zamjenik Ljubić je 10. travnja otvorio izložbu učeničkih radova „Tijela oko nas“, koja se sastoji učeničkih plakata, tijela izrađenih od papira, kusudama i origami tijela te prezentacija.

Izloženi su radovi učenika iz Osnovne škole Braća Radić Koprivnica, Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski Koprivnica, Područne škole Josipa Generalića Hlebine te Gimnazije Fran Galović Koprivnica koji su članovi Udruge mladih koprivničkih matematičara – UMKOM-a.

Vizualizacija u nastavi matematike ima važnu ulogu, a mnoge aksiome, teoreme i definicije lakše je razumjeti ako oni dobiju svoj vizualni prikaz. Vodeći se tom spoznajom učenici su kroz igru s papirnatim modelima primjenjivali stečena znanja te razvijali spretnost i preciznost u radu. Geometrijska tijela i mašta doveli su do izložbe za koju se nadamo da će posjetiteljima dočarati ljepotu matematike.

Na izložbi su govorili i Mara Grašić, predsjednica Udruge i Marija Mesarić, viša kustosica. Otvorenje izložbe svojim su dolaskom uveličali članovi Erasmus+ projekta SLAM iz Grčke, Cipra i Estonije.

Služba ureda župana