Zamjenik Ljubić otvorio izložbu radova Željka Bečaja i Franje Mihočke  

Prošlog je vikenda u Osnovnoj školi Ferdinandovac, povodom Dana škole i Dana Općine Ferdinandovac, zamjenik župana Ratimir Ljubić otvorio izložbu likovnih radova Željka Bečaja i Franje Mihočke, članova udruge „Peski-Art Đurđevac“.

Otvorenje je započelo glazbenim programom koprivničke ženske klape „Viva“ te prezentacijom, na Lidranu nagrađenog literarnog rada učenice OŠ Ferdinandovac Lane Bečaj na temu aktualne situacije u ruralnoj Podravini. U nazočnosti velikog broja ljubitelja likovne umjetnosti prisutne su pozdravili u ime organizatora ravnatelj Osnovne škole Ferdinandovac Slavko Kenđelić, u ime pokrovitelja načelnik Općine Ferdinandovac Vjekoslav Maletić te zamjenik Ljubić koji je izrazio zadovoljstvo činjenicom da u realizaciji izložbe sudjeluju bivši učenici škole.

Autor predgovora profesor Franjo Horvat u proslovu je istaknuo kako su pred promatračima, iako u mnogočemu slične, ipak dvije različite likovne vizije svijeta, jedna izražena pastelima (Bečaj), a druga ostvarena akvarelom (Mihočka). Profesor Horvat je još istaknuo kako su oba autora započela svoje likovne puteve crtežom te kako oba autora izabiru tehnike kojima najbolje mogu izraziti svoju blagu i mirnu narav, mekoću osjećaja i doživljenu emocionalnu ljepotu svog zavičaja. Zato naziv izložbe „U zavičaj zaogrnuti“ u potpunosti izražava doživljaj autora tog zavičaja i njihove želje da se upravo takav, čist, nepokvaren i idiličan sačuva za buduće generacije, makar, ako ne drugačije, onda u njihovim radovima.

U ime oba autora svima koji su doprinijeli ostvarenju izložbe zahvalio je Željko Bečaj, istaknuvši zadovoljstvo i ponos ostvarenjem izložbe u svom rodnom mjestu, u svojoj školi gdje su autori započeli svoj životni put i stekli prva znanja.

Izložba ostaje otvorena do 7. lipnja 2019., a može se pogledati u radno vrijeme škole.

Služba ureda župana