Zamjenik Ljubić održao sastanke s ravnateljima osnovnih i srednjih škola

Kako bi, uoči početka školske godine, razgovarali o problematici u obrazovnom sektoru, zamjenik župana Ratimir Ljubić održao je sastanke s ravnateljima osnovnih i srednjih škola.

Prva tema sastanka bile su izmjene i dopune proračuna za ovu godinu te priprema za proračun sljedeće godine, gdje će se napraviti revizija kriterija za financiranje i usuglasiti želje i mogućnosti, a u planu je i nastavak obilaska školskih ustanova kako bi se utvrdilo stanje na terenu. Bilo je riječi i o projektima pomoćnika u nastavi i Školskoj shemi, kao i o projektu promicanja vrijednosti Domovinskog rata u školama na području Županije, a ravnatelji su dobili informacije o javnoj nabavi, kao i da kreće nova Mreža škola, u kojoj će neki od njih biti predstavnici.

Važna tema bila je prijevoz učenika, gdje je zamjenik Ljubić istaknuo kako sufinanciranje roditelja ostaje na razini prošle godine, uz smanjen udio Županije i povećane popuste prijevoznika, a dogovoreno je i kako od listopada kreće promocija obrtničkih zanimanja, kako bi prilikom upisa učenika strukovne škole ostvarile bolje rezultate.

Na kraju sastanka, zamjenik Ljubić ravnateljima je poručio kako je ulaganje u obrazovanje prioritet djelovanja Županije te kako su im stručne službe na raspolaganju za sva pitanja i podršku, zaželjevši im uspješnu školsku godinu.

Služba ureda župana