Zamjenik Ljubić održao sastanak s ravnateljima narodnih knjižnica s područja županije

U Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica u petak 13. rujna održan je radni sastanak ravnatelja i ravnateljica narodnih knjižnica u Koprivničko-križevačkoj županiji kojem su  prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić te pročelnica Upravnog odjela za poslove Županijske skupštine i pravne poslove Marina Horvat. Na sastanku je uz ostale točke dnevnog reda bilo riječi i o preustroju poslova i prenošenja ovlasti Ureda državne uprave na županije, a ravnatelje je zanimalo što će novi organizacijski ustroj značiti za ustanove kulture na području županije.

Zamjenik Ljubić je na početku sastanka pohvalio rad knjižnica te istaknuo dobru suradnju koje imaju sa Županijom naglasivši kako se preustroj neće odraziti na poslovanje i financiranje rada knjižnica te kako će pomoć kroz sufinanciranje rada knjižničarskih službi i raznih programa ostati i dalje na istoj razini.

O pitanjima preustroja i novostima koje će donijeti spajanje Ureda državne uprave i Županije ravnatelje je detaljno izvijestila pročelnica Horvat kazavši kako će većina poslova po pitanju knjižnica, a koje je do sada obavljao Ured državne uprave, novom sistematizacijom obavljati stručne službe Županije posebice one zadužene za obrazovanje i kulturu. Značajnija promjena, pojasnila je Horvat, odnosi se u dijelu nadzora zakonitosti rada i općih akata knjižnica koju će od iduće godine obavljati Ministarstvo kulture.

Služba ureda župana