Zamjenik Ljubić održao prijem za učenike i mentore iz Švedske

Zamjenik župana Ratimir Ljubić danas je održao prijem za učenike i mentore iz Švedske koji u sklopu Erasmus + programa  za mobilnost borave u Obrtničkoj školi Koprivnica.

Učenici su u Županijsku upravu stigli u pratnji ravnatelja Obrtničke škole Zlatka Martića te projektne koordinatorice mobilnosti u Obrtničkoj školi Koprivnica profesorice Dubravke Jakupec. Obrtnička škola Koprivnica već je godinama organizator raznih mobilnosti i iznimno je aktivna u tom području, a sve s ciljem ostvarivanja partnerstva i suradnje s drugim školama, od čega imaju brojne koristi i učenici i nastavnici. Također je bila jedna od prve dvije škole u Hrvatskoj koje su 2015. primile Povelju za mobilnost u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju za razdoblje 2015.-2020. godine.

Zamjenik Ljubić zahvalio je gostima na dolasku te predstavio prirodne, demografske, turističke i druge posebnosti Koprivničko-križevačke županije, kao i rad Županijske uprave. Ujedno je naglasio kako je razmjena znanja i iskustava od velike važnosti za formiranje životnog i profesionalnog puta te poželio gostima da im boravak u Koprivnici protekne u inspirativnom i konstruktivnom druženju s kolegama.

Učenici i mentori istaknuli su kako se ovdje osjećaju ugodno i u prijateljskom okruženju te su najavili kako se planiraju detaljnije upoznati s bogatstvom naše županije, na kraju zahvalivši zamjeniku Ljubiću na gostoprimstvu.

Dodajmo kako će učenici škole NTI Gymnasiet (Kristianstad Mahmod Charef, Omar Mehr, Anton Andersson, Miki Teovski i Isac Nilsson) koji se školuju za zanimanje –  tehničar za računalstvo i nastavnici Christian Van Gils i Adis Radoncic u sklopu ovog projekta u Koprivnici boraviti tri tjedna, a organizirana je i stručna praksa iz područja održavanja računala, mobitela i tableta koja će se odvijati u tvrtki STS d.o.o.

Služba ureda župana