Zamjenik Ljubić održao prijem za sudionike projekta RADWAN

Područna škola Josipa Generalića Hlebine, koja se nalazi u sastavu Osnovne škole Frana Koncelaka Drnje uspješna je u provedbi dvogodišnjeg Erasmus+ KA2 projekta pod nazivom RADWAN, koji uključuje mobilnost učenika i nastavnika. Obzirom da je škola bila domaćin sastanka s projektnim partnerima, odnosno učiteljima iz Poljske, Turske i Španjolske, u prostorijama Županijske uprave ugostio ih je zamjenik župana Ratimir Ljubić sa suradnicima.

Zamjenik Ljubić gostima je poželio dobrodošlicu te ih upoznao s osnovnim informacijama o Koprivničko-križevačkoj županiji, prirodnim i kulturnim znamenitostima te geografskim i demografskim obilježjima. Preporučio im je posjet kolijevci naivne umjetnosti – Helbinama te im poželio da sa sobom ponesu lijepe uspomene, kao i da stvore nova prijateljstva.

Prigodne riječi uputio je i ravnatelj OŠ Frana Koncelaka Ivan Pikivača koji je zamjeniku zahvalio na gostoprimstvu te predstavio pojedinosti projekta. Kazao je kako je nositelj projekta Poljska te pohvalio svoje suradnike na velikom trudu i entuzijazmu, dok je članica projektnog tima Dunja Šajatović dodala kako je osnovni cilj učenicima dati priliku da putuju svijetom i upoznaju se s različitostima. S druge strane, nastavnici će dobiti priliku za razvijanje novih metoda poučavanja i razmjenu iskustava, a sljedeće godine očekuje ih putovanje u Tursku.

Zamjenik i gosti razmijenili su i simbolične poklone, uz obećanje o ponovnom susretu.

Služba ureda župana