Zamjenik Ljubić obišao prostore Zavoda za hitnu medicinu i Zavoda za javno zdravstvo

Zamjenik župana Ratimir Ljubić, obzirom da je nedavno preuzeo i funkciju načelnika Stožera civilne zaštite, nastavio je obilaskom županijskih žurnih službi, kako bi se upoznao s njihovim djelovanjem i planovima za naredno razdoblje.

U utorak 19. srpnja, u pratnji pročelnice Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Željke Koluder Vlahinja, zamjenik Ljubić posjetio je Zavod za hitnu medicinu KKŽ, gdje ih je dočekala ravnateljica Mirjana Hanžeković sa suradnicima te zamjeniku predstavila način funkcioniranja Zavoda. Govoreći o statističkim podacima, kazala je kako u prosjeku imaju 50 intervencija dnevno, što se vikendom penje i na 120, dok ukupno imaju 115 djelatnika. Također je podsjetila kako je početkom ove godine Zavod preuzeo djelatnost sanitetskog prijevoza koju je do sada obavljao Dom zdravlja KKŽ, što im je donijelo povećanje u broju zaposlenih, a Županiji je zahvalila na kontinuiranoj podršci, posebno u smislu nabave opreme, te je zamjeniku i pročelnici predstavila jedno od dva nova vozila koja je Županija osigurala Zavodu krajem prošle godine.

Nakon Zavoda za hitnu medicinu, krenulo se u obilazak Zavoda za javno zdravstvo KKŽ, gdje su se zamjenik i pročelnica sastali s ravnateljicom Draženkom Vadlom i suradnicima. Zavod je ove godine proslavio 23. obljetnicu osnutka i uspješnog djelovanja, u sklopu čega je otvoreno i Savjetovalište za prevenciju prekomjerne tjelesne težine i debljanja, a potpisani su i ugovori o zakupu poslovnog prostora na petogodišnje razdoblje između zdravstvenih udruga i Zavoda. Ravnateljica je najavila kako od jeseni kreću s provedbom Nacionalnog programa “Živjeti zdravo“ te je zahvalila Županiji na dosadašnjoj suradnji, dok je zamjenik Ljubić poručio kako će ulaganje u zdravstvo, kao i u školstvo, i nadalje ostati jedan od prioriteta djelovanja Županijske uprave.

Služba ureda župana