Zamjenik Ljubić obišao poplavljeno pogranično područje u naseljima Gotalovo i Ždala

Zamjenik župana i načelnik Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić danas je obišao područje u naseljima Ždala i Gotalovo u Prekodravlju nakon što su rubni dijelovi naselja i polja uz granicu s Republikom Mađarskom ostali poplavljeni uslijed pritoka velike količine oborinskih voda s mađarske strane.

Predstavnici Hrvatskih voda su na terenu zajedno s vodočuvarom i djelatnicima tvrtke Bistra d.o.o, koji trenutno postavljaju pješčane nasipe kako bi obranili desetak kuća ukoliko razina pristigle vode poraste. Zamjenika Ljubića su izvijestili kako je voda zaprijetila rubnom dijelu naselja Ždala tik uz pogranični kanal Ždalica koji je zbog velikih količina vode ostao ispunjen. Ovo je prvi puta, istaknuli su predstavnici Hrvatskih voda, da je s mađarske strane kroz kanale stigla tako velika količina vode.

Zamjenik Ljubić je zahvalio na brzoj intervenciji kazavši kako je zbog pravovremene reakcije i povoljnih vremenskih prilika situacija stabilna i pod kontrolom te izrazio nadu da će se voda brzo povući kako bi stanovnici mogli dalje nesmetano obavljati radove i vratiti se normalnom životu. Uz zamjenika Ljubića, obilasku su prisustvovali i voditelj Službe civilne zaštite Koprivnica Miroslav Blažotić te predstavnici Općine Gola.

Služba ureda župana