Zamjenik Ljubić obišao Područni ured za zaštitu i spašavanje Koprivnica

U ulozi novog načelnika Stožera civilne zaštite, zamjenik župana Ratimir Ljubić u ponedjeljak 10. srpnja, zajedno s pročelnicom Službe ureda župana Melitom Ivančić, ujedno i zamjenicom načelnika Stožera, obišao je prostore Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Koprivnica, kako bi se upoznao s njegovim djelovanjem, organizacijom i načinom rada.

Dočekali su ga pročelnik Područnog ureda Ivan Kramarić, voditelj Županijskog centra 112 Roman Sabol te ostali djelatnici, a pročelnik Kramarić tom je prilikom naglasio kako je Služba 112 je prilično modernizirana te kako imaju oko 120 poziva na dan, od čega ih je 60 posto usmjereno Zavodu za hitnu medicinu, 30 policijskoj upravi i 10 vatrogascima. Dodao je kako Područni ured ima tri službe – Odjel za preventivne i planske poslove koji obavlja poslove međunarodne suradnje i edukacija u školi, Županijski centar 112, te inspekciju koja provodi nadzor prema Zakonu u sustavu civilne zaštite i Zakonu o vatrogastvu.

Zamjenik Ljubić naglasio je kako je Županijski centar 112 najvažnija karika u sustavu civilne zaštite, a prilikom obilaska isprobao je i nazvati broj 112 te su mu zaposlenici pojasnili lociranje dolaznih poziva gdje se trenutno radi na automatskom lociranju. Ujedno su ga informirali o projektu međunarodne suradnje DRAVIS te su naglasili kako u proteklih godinu dana nije bilo ekstremnih izvanrednih situacija. Zamjenik ih je pohvalio na predanom i požrtvovnom radu te kazao kako se nada i daljnjoj uspješnoj suradnji.

U Centru 112 radi 16 zaposlenika u pet smjena te se raspoređuju po dvoje u smjeni uz voditelja, a građanima su dostupni 24 sata dnevno 365 dana u godini.

Služba ureda župana