Zamjenik Ljubić na tribini „Zajedno za manje stradalih u prometu“

Policijska uprava koprivničko-križevačka, Savjet za sigurnost prometa na cestama Koprivničko–križevačke županije i Pučko otvoreno učilište u utorak, 29. siječnja organizirali su tribinu pod nazivom „Zajedno za manje stradalih u prometu“ kojoj je prisustvovao i zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Nakon što su se uvodno obratili načelnik Policijske uprave Vjekoslav Štimac i zamjenik Ljubić, voditeljica Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Mirela Škvorc prezentirala je  stanje sigurnosti u prometu na području Policijske uprave u proteklih pet godina te se osvrnula na važnost suradnje lokalne samouprave i institucija koje djeluju na području sigurnosti cestovnog prometa u suradnji s policijom. Predsjednik županijskog Savjeta za sigurnost cestovnog prometa Stjepan Peršin govorio je o ulozi lokalne zajednice u prevenciji prometnih nesreća, dok je ravnatelj Županijske uprave za ceste Dragutin Guzalić iznio podatke o radu na prometnicama i predstojećim zahvatima na cestovnoj infrastrukturi, a sve kako bi se povećala sigurnost na cestama. O ulozi lokalnih medija i njihovom utjecaju na povećanje prometne kulture govorila je policijska službenica za odnose s javnošću Ureda načelnika Dijana Žagar.

Okupljeni su putem video-spota „Ceste mogu imati tužnu priču“ upoznati s posljedicama prometnih nesreća na obitelj, dok je kroz video-spot „Čaroban trik s mobitelom“ ukazano kako distrakcija, što je najčešće korištenje mobitela, negativno utječe, ne samo na vozače motornih vozila i bicikala, već i na pješake.

Tribini su prisustvovali predstavnici jedinica lokalne uprave i samouprave, predstavnici lokalnih medija te predstavnici Inspekcije cesta, autoklubova Koprivnica, Križevci i Đurđevac, tvrtki za održavanje cesta te Policijske uprave koprivničko-križevačke.

Služba ureda župana