Zamjenik Ljubić na Sveučilištu Sjever prisustvovao promociji  knjige Druga strana slutnje

Na Sveučilištu Sjever, u Sveučilišnom centru Koprivnica u srijedu 6. studenoga  održana je tribina „Uloga javnog mnijenja u kreiranju romana“ u sklopu koje je profesor sa Sveučilišta Sjever doc. dr. sc. Nikša Sviličić predstavio svoj roman “Druga strana slutnje”. Promociji je u ime Koprivničko-križevačke županije prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić  koji je čestitao autoru na književnom prvijencu naglasivši zadovoljstvo što Sveučilište organizira javne tribine i na taj način uključuje javnost u svoje djelovanje.

„Izuzetno nam je drago što na Sveučilištu Sjever rade vrhunski stručnjaci koji osim svojeg znanstvenog doprinosa imaju i širok spektar interesa u raznim poljima čime oplemenjuju život našeg društva. Čestitam na ovako uspješnom romanu koji će vjerujem nakon ove promocije biti još uspješniji  i čitaniji“, kazao je zamjenik Ljubić.

Roman „Druga strana slutnje“ koji po izboru najvećega hrvatskog portala posvećenog knjizi i književnosti „Čitaj knjigu“ nosi titulu „Najbolja domaća knjiga 2018. godine“ su uz autora  predstavile  književnica i urednica Tajana Obradović,  akademska glumica Nada Abrus  te moderatorica Marijana Perinić.  U zanimljivoj raspravi  autor je kroz živopisne primjere studentima i mnogobrojnim gostima  približio proces nastanka romana istaknuvši kako je u svim aspektima djelovanja pa tako i u književnosti, uz talent ključno uložiti veliki trud bez kojeg nema uspjeha.

Tribini je u ime Grada Koprivnice predstavljanju romana prisustvovala i zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec koja je zahvalila Sveučilištu što se uključilo u obilježavanje proslave 663.rođendana  Koprivnice, prorektor Sveučilišta Sjever Mario Tomiša te pročelnica Odjela Komunikologije, medija i novinarstva Gordana Tkalec sa suradnicima.

Služba ureda župana