Zamjenik Ljubić na svečanosti povodom imenovanja koprivničke gimnazijske dvorane u Školsko sportsku dvoranu „Josip Samaržija – Bepo“

Zamjenik župana Ratimir Ljubić danas je prisustvovao svečanosti povodom imenovanja Sportske dvorane Gimnazije „Fran Galović“ u Školsko sportsku dvoranu „Josip Samaržija – Bepo“, čime je odana počast profesoru Josipu Samaržiji, koprivničkom rukometnom treneru, koji je svojim znanjem i talentom ostavio velik trag u ženskom rukometu. Inicijativu za imenovanje dvorane pokrenuo je Rukometni savez Koprivničko-križevačke županije.

Zamjenik Ljubić zahvalio je obitelj Josipa Samaržije, supruzi Ani i sinovima Albinu i Leu na podršci ove inicijative te dodao kako se nada da će dvorana biti mjesto brojnih sportskih uspjeha i dostojno nositi ime sportske legende.

Prigodnim govorima obratili su se i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić te predsjednik županijskog Rukometnog saveza Zlatko Blažeković, kao i Bepov sin Leo, koji je poručio kako je očevo ime simbol kako se mukotrpno radi i stvara u svome gradu.

Svečanosti je prisustvovao i predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Tomislav Grahovac, koji je ujedno predstavio planove za razvoj rukometa od 2021. do 2015. godine.

Uz zamjenika Ljubića, čestitke su uputili i predsjednik Zajednice sportova Koprivničko-križevačke županije Stanislav Lovković, predsjednica Zajednice športskih udruga Grada Koprivnice Jasmina Stričević, ekipe RK Podravke Vegete, RK Koprivnice, RK Đurđevac i mnogi drugi. Za glazbeni ugođaj bili su zaslužni polaznici Umjetničke škole Fortunat Pintarić.

Spomenimo i kako je jučer otvoren 15. Memorijalni turnir Josipa Samaržije Bepa, na kojemu sudjeluju RK Podravka Vegeta, slovenski Krim Mercator, mađarski Siófok i aktualni mađarski prvak FTC-Rail Cargo.

 

Služba ureda župana