Zamjenik Ljubić na svečanosti 60. obljetnice Osnovne škole Đuro Ester

Koprivnička Osnovna škola Đuro Ester u petak, 31. svibnja svečanim je programom u Domu mladih proslavila svoj 60. rođendan, a proslavi je prisustvovao i zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Ravnateljica škole Sanja Prelogović zahvalila je svima koji su im pružili podršku u radu i djelovanju, kazavši kako broje 740 učenika i 75 djelatnika. Ujedno je podsjetila kako je ovo treći dan proslave, a dosad su imali izložbu robotike, biologije, kemije, tehničke kulture i zapisa knjižnica, u Područnoj školi Vinica održana je Bajkaonica, a u koprivničkoj Galeriji izložba 60 likovnih radova povodom 60. obljetnice škole te promocija publikacije „Mozaik slobodnih aktivnosti“ čiji su autori 52 učitelja. U predvorju Doma mladih održana je izložba zadruge „Đurđica“, a sljedeći tjedan na rasporedu su sportski susreti.

Svi djelatnici škole utkali su svoj život i znanje u mnoga srca djece. Nama, prosvjetnim djelatnicima, važno izgraditi dobrog mladog čovjeka koji će biti spreman susresti se s izazovima svijeta u koji ga šaljemo.“, poručila je ravnateljica Prelogović.

Zamjenik Ljubić uputio je čestitke i pozdrave u ime Županije te dodao: „U životu čovjeka, kao i ustanove, 60 godina je važna obljetnica, a kroz vašu školu prošlo je mnogo učenika koji su danas uspješni ljudi. Važno je mladima dati osnovni dio odgoja i obrazovanja, kao i mnogo ljubavi i podrške, a brojne izvannastavne aktivnosti i projekti koje provodite daju im široki spektar znanja koja su im korisna dalje u životu. Na pragu smo uvođenja kurikularne reforme Škola za život te mogu reći kako se Osnovna škola Đure Estera može već tako nazvati jer živi život.“

Kroz brojne aktivnosti i glazbeno-scenski program učenici su pokazali što su sve učili i radili proteklih godinu dana, a proslavi su, uz brojne ostale goste, prisustvovali gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec, predstojnik Ureda državne uprave u Koprivničko-križevačkoj županiji Tihomir Kvakarić te predstavnici Grada Ptuja.

Služba ureda župana