Zamjenik Ljubić na skupštini Hrvatskoj konjičkog saveza osoba s invaliditetom

Zamjenik župana Ratimir Ljubić prisustvovao je redovnoj godišnjoj skupštini Hrvatskog konjičkog saveza osoba s invaliditetom, na kojoj je istaknuo kako je na Koprivničko-križevačkom području konjički sport vrlo omiljen, a Županija se uključuje s podrškom u okviru svojih mogućnosti.

Uvijek se priključujemo humanitarnim akcijama i nastojimo biti podrška svim aktivnostima vezanima uz provođenje terapijskog jahanja i sporta za osobe s invaliditetom. Podržavamo rad Hrvatskog konjičkog saveza osoba s invaliditetom, ali i udruge koja se aktivno bavi terapijskim jahanjem na ovom području. Važno je ulagati u kupnju novih konja kako bi se mogla omogućiti terapija za sve one kojima je to potrebno, a posebno zahvaljujem volonterima te Savezu želim mnogo uspjeha u daljnjem radu.“, naglasio je zamjenik Ljubić.

Savez je osnovan 2008. godine, upravo u Koprivnici i danas broji sedam članica, udruga/klubova iz različitih područja Hrvatske. HKSOI  vodi brigu o sportskom jahanju osoba s invaliditetom i članica je Hrvatskog paraolimpijskog odbora. Na godišnjoj razini nastoji osigurati financijska sredstva za sportska natjecanja i pripreme sportaša te brine o odlascima na manifestacije međunarodnog ranga od Europskih natjecanja pa do svjetskog prvenstva i paraolimpijskih igara.

Također, na inicijativu HKSOI na području Hrvatske organizira se natjecanje „Barbara – prikaz dostignuća“ na kojem mogu sudjelovati svi korisnici terapijskog jahanja u udruzi članici. Cilj ovog natjecanja jest da jahači – osobe s invaliditetom i djeca s teškoćama u razvoju, u skladu sa svojim mogućnostima, prikažu stečene vještine za koje su prigodno nagrađeni te da razviju samopouzdanje, a uz to da se među jahačima razvija sportski duh i pronalaze potencijalni sportaši u paraolimpijskoj konjičkoj disciplini dresurno jahanje za osobe s invaliditetom.

Služba ureda župana