Zamjenik Ljubić na prijemu ruskog veleposlanika Anvara Azimova

U srijedu 10. travnja 2019. godine u službenom posjetu gradu Koprivnici boravio je veleposlanik Ruske Federacije, Nj. E. g. Anvar Azimov, u pratnji savjetnika za gospodarstvo Vladimira Ivanova. Svečani prijem organiziran je u koprivničkoj gradskoj upravi gdje su veleposlanika Azimova primili gradonačelnik grada Koprivnice Mišel Jakšić sa zamjenicama Melitom Samoborec i Ksenijom Ostriž,  predsjednik gradskog Vijeća Ivan Pal te zamjenik župana Ratimir Ljubić, a prijemu je prisustvovao i Andrija Karafilipović, narodni izaslanik-veleposlanik i glavni tajnik Koordinacije hrvatskih društava prijateljstva.

Gradonačelnik Jakšić istaknuo je važnost povezanosti Hrvatske i Ruske Federacije te najavio jačanje suradnje u svim segmentima, dok je veleposlanik Azimov naglasio potrebu za jačanjem hrvatsko-ruskih odnosa u gospodarskom smislu.

Zamjenik Ljubić zahvalio je veleposlaniku Azimovu na dolasku u Koprivnicu i Koprivničko-križevačku županiju te istaknuo važnost nastavka uspješne suradnje  gospodarskih subjekata i kulturnih društava s područja Županije i Ruske Federacije.

 „Velika nam je želja unaprijediti dobre odnose i poboljšati suradnju, posebice na gospodarskoj razini na kojoj ima još mnogo prostora za napredak. Naše tvrtke  Podravka i Belupo već su prepoznate na ruskom tržištu, Hangar 18 također ulazi na rusko tržište, a velika nam je želja poboljšati poziciju srednjih tvrtki koje žele ući na to tržište. Važna  nam je i kulturna suradnja, posebice u pogledu hrvatske naivne umjetnosti koja je nadaleko poznata u Rusiji“, istaknuo je zamjenik Ljubić.

Nakon prijema, u prostoru Gradske vijećnice veleposlanik Azimov održao je predavanje na temu „Hrvatsko-ruske veze“, kojemu su prisustvovali zaposlenici koprivničke gradske uprave, vijećnici te gospodarstvenici s područja grada Koprivnice.

Veleposlanik Azimov također je u pratnji zamjenika Ljubića i tajnika Karafilipovića posjetio Područnu školu Bakovčica i učitelja Radovana Kneževića, koji je ujedno član Izvršnog odbora Koordinacije hrvatskih društava prijateljstva. Na poziv učitelja Kneževića veleposlanik Azimov prihvatio je da sljedeće godine jedna škola iz Rusije dođe na Međunarodni kviz znanja i prijateljstva „Europa, moja domovina“- Bakovčica 2020.

Služba ureda župana