Zamjenik Ljubić na predstavljanju projekta o razvijanju volonterstva

U prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica u srijedu 20. rujna 2017. godine održana je početna konferencija projekta „Volimo volontiranje“, kojoj je prisustvovao i zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, partneri su Grad Koprivnica, Udruga volontera Koprivničko-križevačke županije „Rad na dar“ te koprivničke osnovne škole „Antun Nemčić Gostovinski“, „Đuro Ester“ i „Braća Radić“, a odobren je u okviru natječaja „Podrška organizatorima volontiranja za unaprjeđenje menadžmenta volontera i provedbu volonterskih programa financiranih u sklopu Europskog socijalnog fonda“, u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. godine. Za provedbu projekta dodijeljena su bespovratna sredstva u iznosu od 1.166.365,04 kn, a projekt je započeo s provedbom 1. rujna 2017. godine i trajat će 24 mjeseca.

Zamjenik Ljubić čestitao je svima uključenima u projekt na promociji i razvijanju volonterstva, kao i samim volonterima na njihovoj plemenitosti i humanosti koju su pokazali u brojnim situacijama.

Aktivnosti projekta predstavila je ravnateljica GDCK Koprivnica Adela Sočev, kazavši kako je glavni cilj povećati broj kvalitetnih i održivih volonterskih programa te programa školskog volontiranja i odgoja za volontiranje. Kroz aktivnosti partnera planiraju se privući novi volonteri, a kroz projekt su zaposlena i dva koordinatora volontera. U školama će biti uspostavljene volonterske točke za što će se nabaviti računala, tableti, namještaj i druga oprema, a bit će osnovane i volonterske grupe te organizirane humanitarne akcije. Učenici iz školskih volonterskih grupa pohađat će Ljetnu školu Crvenog križa, a zahvaljujući opremi koja će se nabaviti, snimat će filmove i pred kraj projekta izraditi zajednički film o promicanju volonterstva. Krajnji korisnici projekta su osobe u socijalnoj potrebi s područja grada Koprivnice, a kroz 40 volonterskih akcija prikupljanja donacija, pomoći će se s više od 400 paketa s hranom, higijenom, odjećom i školskim priborom korisnicima Socijalne samoposluge.

Početnoj konferenciji još su prisustvovali zamjenica gradonačelnika Koprivnice Melita Samoborec, predsjednica Udruge volontera „Rad na dar“ Ruža Evačić, ravnatelji škola, predsjednica Društva Crvenog križa KKŽ Dubravka Jaković, ravnateljica PORA-e Razvojne agencije Podravine i Prigorja Melita Birčić, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Draženka Vadla, ravnateljica GDCK Križevci Đurđica Trbus, predsjednik GDCK Koprivnica Vjekoslav Štimac, tajnik Obrtničke komore KKŽ Božo Barać, potpredsjednica GDCK KC Lidija Molnar, predstavnica Hrvatskog Crvenog križa Ivana Zadražil te ostali uzvanici.

Služba ureda župana