Zamjenik Ljubić na polaganju vijenaca u spomen na početak akcije “Orkan” i blagdan Svih svetih

U četvrtak 29. listopada, zamjenik župana Ratimir Ljubić prisustvovao je obilježavanju godišnjice početka operacije „Orkan“ te blagdana Svih svetih i Dušnog dana. Kod Spomenika hrvatskoj slobodi na Florijanskom trgu položeni su vijenci i zapaljene svijeće u spomen na sve poginule i nestale hrvatske branitelje iz Domovinskog rata.

Vijenac je položila delegacija Grada Koprivnice te delegacija Hrvatskog časničkog zbora Saveza Koprivničko-križevačke županije, a počast braniteljima paljenjem svijeća odale su udruge proizašle iz Domovinskog rata.

Odlukom nacionalnog Stožera civilne zaštite o nužnim epidemiološkim mjerama, ove godine nema organiziranog prijevoza na obilježavanje obljetnice, stoga su pripadnici Hrvatskog časničkog zbora odlučili na ovaj način prisjetiti se svojih suboraca koji su bili uključeni u operacije oslobađanja zapadne Slavonije iz vojno-policijskih jedinica iz sva tri grada naše županije s okolicom.

U Operaciji Orkan ’91, koja je bila je prva značajnija pobjeda Hrvatske vojske u Domovinskom ratu, sudjelovale su i postrojbe s područja Koprivničko-križevačke županije, a u borbama oslobađanja zapadne Slavonije svoje je živote izgubilo 23 branitelja s ovog područja. Ukupno su za vrijeme Domovinskog rata poginula 152 branitelja s područja naše županije te nas zauvijek zadužili svojom žrtvom.

Služba ureda župana