Zamjenik Ljubić na polaganju kamena temeljca za izgradnju dječjeg vrtića u Gornjem Fodrovcu

Zamjenik župana Ratimir Ljubić u petak, 14. prosinca prisustvovao je svečanom polaganju kamena temeljca za izgradnju novog dječjeg vrtića u Gornjem Fodrovcu.

Kao što je pojasnio načelnik Općine Sveti Petar Orehovec Franjo Poljak, to je izuzetan događaj za cijeli kraj, a na taj način pomoći će se mladim obiteljima i dati im motivaciju za ostanak.

Važan nam je razvoj demografske slike te zahvaljujem Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku na programu koji su osmislili, a koji potiče razvoj malih sredina kroz gradnju predškolske infrastrukture. Također zahvaljujem i Osnovnoj škole Sveti Petar Orehovec i Županiji kao osnivaču škole koji su nam izašli u susret i dali pravo građenja na čestici koja je školska, što je preduvjet da uopće možemo izgraditi vrtić. Vrijednost kompletne investicije je oko 5 milijuna kuna, ova prva faza stoji oko 2,3 milijuna, od čega je Ministarstvo sudjelovalo s milijun i 450 tisuća, a Općina je osigurala ostatak.“, pojasnio je načelnik Poljak te dodao kako je na natječaju za izvođača radova izabrana tvrtka Radnik, a vrtić će, uz sve druge prednosti, ujedno obogatiti vizuru čitavog naselja.

Zadovoljstvo povodom ovog događanja izrazio je i zamjenik Ljubić kazavši: „Nema ljepšeg trenutka nego položiti kamen temeljac za nešto što je nužno, korisno i potrebno ovom kraju. Pričalo se o pedagoškim i demografskim koristima vrtića te se slažem kako je za opstanak malih mjesta poput Gornjeg Fodrovca važno da se mladim obiteljima omogući kvalitetan predškolski i školski program, kao i adekvatno zaposlenje. Ako se ti uvjeti zadovolje, postoji velika mogućnost da ostanu i izgrade ovaj kraj. Vjerujem kako ćemo zajedničkim naporima i suradnjom, što najbolje pokazuje današnji dan, to i postići. Čestitam vam na polaganju kamena temeljca i nadam se da ćemo se uskoro opet okupiti na otvorenju vrtića.

Prigodnim su se riječima obratili i pomoćnik ministrice Ivica Bošnjak, koji je kazao kako je Gornji Fodrovec jedan od 253 ugovora koji su potpisali, ravnatelj Osnovne škole Sveti Petar Orehovec Stjepan Lučki te potpredsjednik tvrtke Radnik Mario Biljan, koji je dodao kako će površina vrtića biti 365 kvadratnih metara.

Svečanom programu doprinijeli su i učenici Područne škole Fodrovec, koji su za goste izveli pjesme, recitacije i igrokaz.

Služba ureda župana