Zamjenik Ljubić na otvorenju Turneje radosti Plazma Sportskih igara mladih u Koprivnici

Zajedničkim paljenjem plamena koji je s osnovnoškolcima donijela rukometašica Podravke Vegete Ana Turk u dvorani Srednje škole u Koprivnici u srijedu, 10. travnja svečano je otvorena Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih, kojoj je prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić sa suradnicima.

Županija je i ove godine financijski podržala Turneju radosti, a zamjenik Ljubić je prilikom otvorenja kazao: „Hvala organizatorima što promoviraju sport među školarcima što je iznimni korisno, i što i sama Županija provodi i podržava. Ovaj projekt je jedna od najvećih amaterskih sportskih manifestacija u ovom dijelu Europe, a svakako je pohvalan i ogroman interes djece.“

U sportskom dijelu programa sudjeluju djeca iz osnovnih škola s područja Koprivnice koja se natječu u turnirima u graničaru i utrci na 60 metara, a pobjednici će se plasirati na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati krajem lipnja. Tamo će u četiri dana imati priliku besplatno uživati u čarima Savudrije i druženju s klincima iz cijele Hrvatske, pobjednici finalnih turnira sudjelovati će na Međudržavnoj završnici gdje će odmjeriti snage sa djecom iz Bosne i Hercegovine i Srbije.

U ime Grada Koprivnice programu je prisustvovao gradonačelnik Mišel Jakšić koji je također pozdravio organizatore i školarce.

Plazma Sportske igre mladih, sportsko-edukativni projekt za djecu i mlade, održava se po 23. put, u kontinuitetu od 1996. godine. Cilj je da se kroz druženje i sport promiče zdrav pristup životu te pruža prilika djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da potpuno besplatno sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima.

Plazma sportske igre mladih možete pratiti na stranici: www.igremladih.hr

Služba ureda župana