Zamjenik Ljubić na godišnjoj skupštini Udruge antifašističkih boraca i antifašista Grada Koprivnice

Zamjenik župana Ratimir Ljubić prošlog je vikenda prisustvovao redovnoj godišnjoj skupštini Udruge antifašističkih boraca i antifašista Grada Koprivnice, koja je održana u prostorima Doma za starije i nemoćne Koprivnica.

U svom obraćanju okupljenima, zamjenik je pohvalio djelovanje Udruge na očuvanju antifašističkih vrijednosti, a skupštinu je vodio predsjednik Udruge Zvonko Zagrajski.

Na dnevnom redu bilo je usvajanje Izvještaja o radu Udruge za 2017. godinu, kao i Financijskog izvještaja te Programa rada i financijskog plana za 2018. godinu, u kojemu stoji kako će Udruga i nadalje biti posvećena njegovanju tradicije i afirmacije vrijednosti antifašizma kao civilizacijske stečevine suvremenog svijeta, aktivnostima za zaštitu ljudskih prava, slobode, mira, društvenog napretka te jednakosti naroda i narodnosti.

Ove će se godine obilježiti 75. obljetnica prvog oslobođenja Koprivnice i stvaranje „Podravske republike“, a među važnijim aktivnostima vrijedi spomenuti kandidiranje „Spomen područja Danica“ na sredstva EU fondova, restauraciju spomenika „Izvidnica“, obilježavanje drugih važnih datuma i održavanje edukativnih predavanja.

Služba ureda župana