Zamjenik Ljubić imenovan novim načelnikom Stožera civilne zaštite KKŽ

U prostorijama Županijske uprave u srijedu 5. srpnja održana je druga Sjednica Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije, na čijem je dnevnom redu bila Odluka o osnivanju i imenovanju Stožera, donošenje Poslovnika o radu Stožera te ostala aktualna problematika.

Novim načelnikom Stožera imenovan je zamjenik župana Ratimir Ljubić, koji je s predstavnicima žurnih službi dogovorio obilazak svake od institucija kako bi se upoznao s njihovim radom, djelovanjem i planovima, dok je njegovom zamjenicom imenovana pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić.

Okupljene predstavnike žurnih službi pozdravio je i župan Darko Koren, koji im je uputio pohvale na dosadašnjem uspješnom radu, dodavši kako su „pravi primjer odlične organizacije i požrtvovnosti, što su pokazali u brojnim kriznim situacijama“, primjerice poplavama, požarima, migrantskoj krizi i drugome. Čestitao je i novom načelniku i zamjenici te je svima poželio mnogo uspjeha u daljnjem radu, uz što manje intervencija.

Na sjednici je još bilo riječi o zakonskoj obvezi osposobljavanja članova Stožera te je dogovoreno kako će za administrativne poslove biti nadležna Služba ureda župana, dok će naredne sjednice sazivati Područni ured za zaštitu i spašavanje Koprivnica, sukladno Poslovniku o radu.

Pročelnik Područnog ureda Ivan Kramarić izvijestio je novog načelnika kako u prosjeku imaju 120 dojava dnevno, od kojih čak 60 posto prema Zavodu za hitnu medicinu, a ostalo prema policiji i vatrogascima te tom prilikom novom vodstvu županijskog Stožera poželio da i nadalje uspješno surađuju.

Sjednici su, pored spomenutih, prisustvovali predstavnici Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek“ Koprivnica, Zavoda za hitnu medicinu KKŽ, Vatrogasne zajednice KKŽ, Zavoda za javno zdravstvo KKŽ, Društva Crvenog križa KKŽ, Policijske uprave KKŽ, HGSS stanice Koprivnica, Doma zdravlja KKŽ te UO za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu.

Služba ureda župana