Zamjenik Ljubić i suradnici podržali obilježavanje Međunarodnog dana bijelog štapa

Udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije u ponedjeljak, 15. listopada u Domu za starije i nemoćne osobe u Koprivnici obilježila je Međunarodni dan bijelog štapa, s ciljem predstavljanja raznovrsnih mogućnosti slijepih osoba.

Obilježavanje Međunarodnog dana bijelog štapa podržali su i zamjenik župana Ratimir Ljubić te pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Željka Koluder Vlahinja, kao i ravnateljica Doma Vesna Križan sa suradnicima. Županija kroz projekte i programe koje financira i provodi brine o ranjivim društvenim skupinama, što će činiti i nadalje, a pritom je potrebno istaknuti projekt POZDRAV- Poboljšanje primarne zdravstvene zaštite u sklopu kojeg su u centralnoj zgradi županijskog Doma zdravlja ugrađene taktilne trake i orijentacijski plan na Braillovu pismu, što doprinosi boljem snalaženju slijepih i slabovidnih osoba.

Iako se slijepe osobe suočavaju s nizom izazova u svakodnevnom životu, primjerice pronalaskom zapošljavanja, u Udruzi su odlučili kako će ovaj dan posvetiti laganijim temama te se svi zajedno zabaviti igrajući društvene igre s članovima drugih udruga koji su se pridružili obilježavanju.

Služba ureda župana