Zamjenik Ljubić i ravnateljica PORA-e Birčić sudjelovali na sastanku župana i regionalnih koordinatora u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije

U ponedjeljak 8. srpnja u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije održan je sastanak ministrice Gabrijele Žalac sa županima i regionalnim koordinatorima oko tema Nacionalne razvojne strategije 2030. – strateškog planiranje i registra projekata, problematike oko sklapanja novih razvojnih sporazuma te osiguranih 406 milijuna tehničke pomoći za regionalne koordinatore do kraja ovog programskog razdoblja. Sastanku su u ime Koprivničko-križevačke županije prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić te ravnateljica PORA Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije Melita Birčić.

 Na sastanku su prezentirani iznosi nacionalnih ulaganja u regionalni razvoj u razdoblju od četiri godine  te utvrđeni dugoročni i srednjoročni akti strateškog planiranja
relevantni za korištenje EU fondova za teritorijalni razvoj u financijskoj perspektivi EU 2021. – 2027., Nacionalna razvojna strategija 2030. i Strategija regionalnoga razvoja kao nacionalna regulativa te teritorijalne strategije i drugi teritorijalni instrumenti kao poveznica sa što efikasnijom apsorpcijom EU sredstava.

Ministrica Žalac izvijestila je župane, njihove zamjenike i koordinatore o stanju korištenja europskih fondova i raspisanih natječaja te naglasila kako će se strateški projekti regionalnog razvoja odnositi na projekte integriranih teritorijalnih ulaganja kojima se provodi teritorijalna strategija s ciljem jačanje regionalne konkurentnosti kroz specijalizaciju i unaprjeđenje pozicije regionalnog gospodarstva.

Služba ureda župana