Zamjenik Ljubić i predsjednik Skupštine Pintar na proslavi Dana Zagrebačke županije

U ponedjeljak, 17. srpnja u hotelu International u Zagrebu održana je svečana sjednica Županijske skupštine Zagrebačke županije, kojoj su prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić i predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, kao i brojni drugi uzvanici.

Okupljenima se obratio predsjednik Vlade RH Andrej Plenković koji je, uz čestitke, poručio kako će se Vlada i nadalje svakih 6 mjeseci sastajati s predstavnicima lokalne i područne samouprave, kako bi razgovarali o aktualnim pitanjima.

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić govorio je o planovima za budućnost, gdje je istaknuo realizaciju investicija vrijednih preko milijardu kuna, dok je predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije Mihael Zmajlović kazao kako najviše proračunskih sredstava izdvajaju za izgradnju školskih i sportskih objekata.

Na svečanoj sjednici dodijeljena su i javna priznanja. Povelja Zagrebačke županije pripala je Kući susreta Tabor, Centru za mladež Zaprešić, predsjedniku Rukometnog saveza Zagrebačke županije Miroslavu Iviću, Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Novaki, Obrtu za usluge, proizvodnju i trgovinu Glogoški te Udruzi „Plemićka mladež“. Nagrada Zagrebačke županije za doprinos ugledu i promociji Zagrebačke županije u zemlji i svijetu dodijeljena je Maraton klubu „Velika Gorica“, Kulturno umjetničkom društvu „Pušća“, Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Šenkovec te nastavnici biologije u Srednjoj školi Vrbovec Sanji Lugarić.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: zagrebacka-zupanija.hr