Zamjenik Ljubić i predsjednik Pintar sudjelovali na edukativnoj tribini povodom Međunarodnog dana obitelji

U srijedu 15. svibnja obilježen je Međunarodni dan obitelji, a tim je povodom  Savjet za umirovljenike i osobe starije životne dobi Koprivničko-križevačke županije u koprivničkom Domu za starije i nemoćne osobe održao javnu edukativnu tribinu pod nazivom „ Uloga obitelji i društva u skrbi za starije osobe“. Na tribini su sudjelovali zamjenik župana Ratimir Ljubić, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, ravnatelj Centra za socijalnu skrb Koprivnica Danijel Rušak, predsjednica Kluba Mariška Valentina Čadavec te ravnateljica Doma Vesna Križan.

Uvodno se okupljenima obratio zamjenik Ljubić koji je istaknuo značaj ovakvih tribina te posebno naglasio važnost koju obitelj i društvo imaju u skrbi za starije. Zamjenik je kazao kako je koprivnički Dom svijetli primjer odlično organizirane ustanove koja prednjači po kvaliteti usluge, a tome uvelike doprinosi i veliki angažman Županijske uprave te dobra komunikacija svih djelatnika Doma i korisnika.

Predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar se uz pozdrav i zahvalu svima koji su se odzvali na tribinu, osvrnuo na problematiku s kojom se današnje moderno društvo suočava te istaknuo potrebu većeg angažmana svih članova društva kako bi osobe starije životne dobi, a posebice umirovljenici imale veću sigurnost i kvalitetu života.

Nakon Koprivnice, edukativne tribine održat će se i u Križevcima, 20. svibnja 2019. godine  u hotelu „Kalnik“ s početkom u 10 sati te Đurđevcu, 23. svibnja 2019. godine u  zgradi INA-e s početkom u 10 sati.

Služba ureda župana