Zamjenici župana na svečanom otvorenju počasnog Konzulata Republike Albanije u Varaždinu

U prostorima Županijske gospodarske komore u Varaždinu  jučer je svečano otvoren Konzulat Republike Albanije kojemu su prisustvovali i zamjenici župana Darko Sobota i Ivan Pal.

Otvorenju su prisustvovali Nj.E. ministar vanjskih poslova Republike Albanije Ditmir Bushati i Nj.E. veleposlanik Republike Albanije u Hrvatskoj Ilir Melo koji u svojim govorima osvrnuli su se na prijateljski odnos dviju država naglasivši i važnost povezivanja putem diplomatskih i konzularnih odnosa koji će pospješiti ne samo gospodarski rast, već i širenje zajedničkih kulturnih, povijesnih i drugih vrijednosti.

Počasnim konzulom imenovan je Stjepan Šafran odgovoran za područje Varaždinske, Koprivničko-križevačke i Međimurske županije.

Prema podacima popisa stanovništva iz 2011. godine na području Koprivničko-križevačke županije djeluje albanska nacionalna manjina od 249 članova, čiji predstavnik je Mehmed Ristemi. Otvorenje Konzulata zasigurno će doprinijeti olakšanoj komunikaciji članova albanske zajednice na području triju županija.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: www.varazdinske-vijesti.hr